AdwCleaner

Det gør AdwCleaner:

AdwCleaner er et program, der søger efter – ogAdw slide 2
sletter – Adware (reklamer), værktøjslinjer, PUP (potentielt uønskede programmer) og browserhijackers (programmer, der overtager din browser).

Med programmet kan du let fjerne disse irritationsmomenter, så du får en bedre brugeroplevelse på computeren, og når du surfer på nettet.

Programmet er gratis

Download:

Kompatibilitet: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 og 10 i 32 & 64 bit-udgaverne.

Hent programmet på den officielle side

Tryk i Adw slide 3højre side på den blå ”Download now”.

Tryk ”Gem fil”. Filen lander på skrivebordet (eller hvor du nu gemmer dine downloads). Hos mig hedder exefilen adwcleaner_4.206.exe

Installér og kør:
  • Højreklik på exefilen og vælg ”Kør som administrator”, så du kommer ind i programmet.
  • Sæt scanningen i gang ved at trykke på ”Scan”. Så loades databasen, og programmet går i gang med sin søgning. Den blå bar viser, hvor langt det er nået. Når den er kommet helt til højre, forsvinder den igen, og programmet venter på input fra dig.
  • Hvis scanningen ikke går i gang, kan det skyldes en konflikt med dit antivirusprogram. Prøv at slå dit antivirusprogram fra og prøv at køre programmet igen (med mit Kaspersky opstår problemet ikke).
Adw slide 4Rens:

Gå de forskellige faneblade igennem (dem med de grønne pile). Hvis der er udfyldte rækker inde i fanebladene, skal der sættes flueben foran dem, for at de bliver en del af rensningen.

Tryk ”Cleaning”. Der kommer så en advarsel om, at alle programmer vil blive lukket for at gennemføre rensningen, og at alt arbejde skal være gemt forinden. Når alt er gemt, kan du trykke OK.
Computeren lukkes og genstartes automatisk

Adw slide 5Logfiler:

Når der er genstartet, kommer der en logfil i et lille tekstdokument i Notesblok/Notepad.

Hvis du i gruppen er blevet bedt om at poste en log, er det indholdet af dette dokument, du skal bruge.

Logfilen gemmes i 99 pct. af tilfældene her: C:\AdwCleaner med fx dette filnavn: AdwCleaner[S14].txt. S. Tallet er antallet af gange, du har kørt programmet. Du kan selvfølgelig også selv vælge at gemme den et andet sted, hvor du lettere kan finde den fx på skrivebordet

Afslutning:

Du kan bare lade filen adwcleaner_4.206.exe ligge på skrivebordet (eller hvor du nu har dine downloads). Programmet opdaterer sig selv, når du åbner det igen.

Mappen C:\AdwCleaner\Quarantine kan helt slettes. I mappen ligger det materiale, der er blevet fjernet ved scanningen. Fordelen ved at slette mappen er, at man undgår konflikter med andre sikkerhedsprogrammer. Der er dog ingen konflikter med mit Kaspersky.


Hanne B. Stegemüller, 8. april 2016