CDBurnerXP

Formål/anvendelse

CDBurnerXP er et gratis program til brænding af cd’er, dvd’er og Blu-Ray- skiver. Programmet laver “bootable discs”, “audio-cd’er” ud fra mp3 og vma filer, det brænder ISO filer, understøtter de fleste sata, usb, firewire og scsi drev.

Hent programmet

Du henter programmet her. Filen hedder “cdbxp_setup_4.5.7.6499.exe”. Gem den et sted, hvor du kan finde den igen fx på skrivebordet eller i din mappe med overførsler. Hos mig hedder mappen fx “Downloads”.

Du kommer nu til en installationsguide.

  1. Tryk “Næste”.
  2. Accepter licensaftalen.
  3. Vælg installationsmappen: De fleste har den sikkert stående på C:/, men jeg kan bedre lide D:/.
  4. “Næste”: Komponenter: Lad alt stå til standard. Tryk “Næste”.
  5. Vælg hvad du ønsker under “Ekstra opgaver”.
  6. Klik “Installer”. Installationen tager ganske få sekunder, og du kommer til et billede, der kvitterer for installationen.
  7. Programmet forslår “Kør”. Lad dette stå, og klik “Færdig”.
  8. Herefter kommer en mulighed for at vælge sprog. Det er som standard sat til styresystemets sprog – formentlig dansk, men du kan vælge alt muligt andet.
  9. Klik OK.
Brug programmet

Marker en af mulighederne. Her vælger jeg den øverste: “Data CD/DVD” som fx er den, hvor du kan vælge at brænde en ISO-fil. Tryk OK. Herefter vises nedenstående billede. Hele idéen er, at du vælger filer/mapper i venstre side, og trækker dem til højre side ned i det felt, hvor der står, at du kan trække/slippe felter til.

Når du “trækker og slipper”, vil der komme en lille boks, hvor der står “Tilføjer filer”.

Programmet foreslå selv, hvortil brændingen skal foregå. Hos mig er det G-drevet, hvilket betyder mit DVD-drev.

​​​Tryk herefter på “Brænd” i venstre side af skærmbilledet. Programmet kontrollerer om CD/DVD er tilstede. Hvis ikke, får man en meddelelse med røde bogstaver om, hvad det er, der mangler. Hvis alt omvendt er i orden, får man dette billede, hvor man kan foretage yderligere indstillinger for den konkrete indstillinger. Jeg lader den altid stå til standarden – dog sætter jeg yderligere flueben i “Verify data”.

Klik herefter på “Brænd CD/DVD”. De forskellige processer under brændingen vises,og hvis du har ikke har fravalgt det – det er standard – skubbes disken ud, når brændingen er færdig.


Hanne B. Stegemüller, 19. januar 2017