EaseUS Data Recovery Wizard

Formål:

Fra producentens hjemmeside (i min oversættelse): “EaseUS Data Recovery Wizard hjælper med hurtigt og nemt at genskabe dine slettede filer, billeder, musik, e-mails etc. fra dine diske, hukommelseskort, USB-pinde, digitale kamera, mobile enheder og alle mulige andre medier.”

Programmet er meget mere kraftfuldt end Recuva, der kun klarer de “lettere opgaver”.

Det er let og intuitivt at gå i gang med at bruge EaseUS Data Recovery Wizard.

Producenten garanterer, at programmet går dybere med sin skanning end andre lignende programmer, og at det er det, der bevirker, at flere data (måske) kan reddes.

Købe eller gratis?

Programmet findes både i en betalt version og en gratis version. Denne guide handler om den gratis version. Dette skal forstås på følgende måde:

Purchase & Download Questions: What’s the limitation of trial version?
The trial version of EaseUS data Recovery Wizard just can scan your lost files (free Download now). Please upgrade to the full version for recovery.

Kilden har du her.

Min oversættelse: I den gratis udgave kan du scanne for at finde dine mistede filer. Vil du tilligemed genskabe dine filer, skal du betale. Personligt bryder jeg mig ikke om den form for markedsføring.

Generel information:

Hvis du har mistet data, er det meget vigtigt, at du ikke bruger disken, fordi det reducerer muligheden for, at du kan genskabe de tabte data.

Hent og installer

Du henter programmet her. Klik på “Free Download” hvorved du får en fil kaldet “drw_free.exe”, som du skal gemme på skrivebordet, så du let kan finde den igen.

Dobbeltklik på exe-filen. Der kommer en boks med denne tekst: “Vil du tillade, at denne app, som er fra en ukendt udgiver, foretager ændringer på din enhed?” Svar “Ja”.

Sprogvalget styres af operativsystemets sprog, så der står sikkert dansk. OK. Du får en installationsguide op. Klik “Næste”. Accepter licensaftalen. Vælg hvor du vil installere programmet – og bemærk som noget væsentligt: det må ikke installeres på det medie, som du vil genskabe data fra. Der kommer også en advarsel på skærmen. Vælg gerne at anbringe et ikon på skrivebordet.

Klik “Installer”. I løbet af fem sekunder er installationen gennemført. Bevar fluebenet i “Start EaseUS Data Recovery Wizard”, men slet det i “Deltag i kundeerfarings forbedringsprogrammet” med mindre, du gerne vil kommunikere med producenten. Klik “Afslut”.

Trykket på “Afslut” bringer sådan set to billeder:

 • Øverst et billede af hvordan programmet analyserer hvilke diske, du har.
 • Og nedenunder en intuitiv guide. Den opsummerer de fem nødvendige trin:
  1. Vælg typen af mistede filer.
  2. Fortæl hvor du mistede filerne.
  3. Søg gennem dine mistede filer.
  4. Se filerne før gendannelse.
  5. Gendan og gem dine mistede filer.
 • Hos mig resulterede analysen i følgende (desværre ikke så tydeligt):

Kort sagt: Her er syv diske, og skærmbilledets formål er, at du udpeger den disk, som du gerne vil genskabe data fra. Hos mig er der noget, der hedder “Mistet partition”, som jeg gerne vil se nærmere på. Marker det relevante drev og tryk “Scan”. Når du holder musen over knappen, er der en lille forklaring: “Starter med at finde de tabte filer”.

Programmet laver straks en grundig skanning, og hvis det er et virkeligt drev, tager det nok noget tid.

Når processen er færdig meddeler programmet at: “Grundig skanning færdig”, antal fundne filer og “Eksport scan status” .

Sæt flueben ud for det/de filer, du ønsker at gendanne. Tryk “Genskab” i nederste højre hjørne. Herefter kommer der en besked om, at de gendannede filer ikke må gemmes der, hvor de genskabte data tidligere lå.

Når gendannelsen er færdig, vil filerne være placeret i en mappe med fx følgende struktur: “C:\Users\HBS\Desktop\Gendan\Recovered data 03-06 21_44_13\Dyb Scan resultat\Flere mistede filer(RAW)\True Type Font file”. Stifinderen åbnes automatisk, og de gendannede filer vises.

Andre gratis tilbud

Producenten har også gratis backupløsninger, et værktøj til at styre og overvåge partitioner samt værktøj til at overføre data og applikationer til en ny PC. Løsningerne gennemgås ikke her.


Hanne B. Stegemüller. Second opinion: René Rigensborg, 19. marts 2017. Revideret 20. april 2017