Heimdal

Formål
  • Programmet beskytter der hvor de sædvanlige antivirusprogrammer ikke slår til (siger producenten).
  • Programmet overvåger konstant computeren mod 2. generations malware og beskytter dine penge P.t. (juli 2016) overvåges 32 programmer.
  • Malware er en sammentrækning af det engelske ord malicious software (på dansk: “ondsindet programkode”). Det bruges som en fællesbetegnelse for en række kategorier af computerprogrammer, der gør skadelige eller uønskede ting på de computere, de kører på.
  • På denne side gives uddybende forklaringer på, hvad Heimdal gør.

Programmet hentes her.

Hent og installer:

Heimdal_1Når du har klikket på downloadlinket, ”Get it now”, kommer du til siden, hvor du identificerer dig selv og i øvrigt kan se prisen på 44 USD = ca. 250 kr. for et år.

På næste side indtaster du oplysninger om kreditkort. I højre side fremgår det, at det er muligt at få pengene tilbage indenfor 30 dage, hvis du fortryder.

Når du er igennem betalings- og registreringsprocessen, kommer der en fil, som du skal gemme fx på skrivebordet, så den er let at finde igen. Filen hedder ”Heimdal.msi”. Dobbeltklik på den.

Installation og første kørsel:

Du får et velkomstbillede, hvor du blandt andet kan bestemme, i hvilken mappe programmet skal installeres. Klik på ”Næste”.

Heimdal_2Næste billede handler om aktivering. Træf beslut om hvorvidt det skal være Pro eller Free. Skal det være Pro, indtaster du licensnøglen. Tryk på ”Aktiver”. Der kommer en kvittering for aktiveringen. Det angives, hvornår licensen udløber. Tryk på ”Installer”.

Installationen gennemføres lynhurtigt. Tryk på ”Udfør”.

Første billede fortæller, at computeren skal opdateres.

Klik på udråbstegnet.


Tre trin

Du får dette billede, der – på engelsk – forklarer programmets funktionalitet i tre trin:

Heimdal_3

Tre trin og scanning
  1. Den første kolonne handler om automatisk opdatering. Sæt flueben ved de apps du ønsker programmet skal holde øje med og opdatere automatisk.
  2. Næste kolonne beder dig vente et øjeblik på, at programmet scanner dit system og installerer nødvendige opdateringer.
  3. Sidste kolonne: Hvis du har sat flueben ud for et program, du ikke allerede har, klikker du blot på ”Installer”. Dette punkt har megen lighed med Ninite, der kan det samme.

Tryk herefter på ”Got it” (altså “jeg har fattet det”). Herefter kommer vinduet, hvor du afmærker de programmer, du ønsker overvåget. Scanningen køres automatisk og med det samme.

Efter scanningen kan du gå tilbage til ”Oversigt”, som befinder sig oppe i menuen. Her vil du forhåbentlig få at vide, at ”Din computer er sund”. Jeg ved desværre ikke, hvordan det ser ud, hvis computeren ikke er sund.

Resultatet af scanningen:

Heimdal_4


Hanne B. Stegemüller, 10. april 2016