Hent Windows

Formål

Tidligere skulle du holde styr på mange links for at kunne hente de forskellige udgaver af Windows. Det er nu blevet langt lettere:

Gå til HeiDoc.net

Klik på dette link, der fører dig til HeiDoc.net. Siden er fyldt med mærkelige ting, så du skal bare blive i toppen af siden.

Hent Windows_1På siden får du dette billede og klikker på Windows ISO Downloader.exe, som pilen peger på.

Herved får du filen ned på din PC, og du gemmer den, hvor du plejer at gemme dine overførsler.

Når du dobbeltklikker på exe-filen, får du billedet herunder. I højre side vælger du den version af Windows, du har brug for. Fra siden kan du hente: Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. Under billedet er det forklaret, hvordan man henter andre udgaver af Windows.

Alt der downloades fra siden består af originale ISO-filer fra Microsofts egen side.

Hvis du er i tvivl om, hvad en ISO-fil er, er der en lille forklaring fra Wikipedia her.

Hent Windows_2

Hent din version fra Thaiger.dk:

Hent din version af Windows her. Du bliver bedt om at indtaste en kode. Koden er spcoa. Det tager lige lidt tid, inden siden hentes ned til din PC.

Valget mellem heidoc.net og thaiger.dk:

Vi anbefaler, at du altid henter fra Heidoc.net, da det altid er de nyeste versioner, der ligger der. Du bør kun bruge thaiger.dk, hvis heidoc.net ikke virker.

Rufus

Rufus er et rigtigt godt program, når du vil have en USB-pen sat op, så du kan boote fra den. Rufus er også et nyttigt værktøj, hvis du ønsker at reparere en Windowsinstallation.

Du henter Rufus her. Dette eksempel (engelsk) viser, hvordan du kan lave en Hiren’s installation på en USB-pen. ISO-filen skal være hentet først.

Dette link fører dig til en grundig og god gennemgang om brugen af Rufus.

Brænderprogrammer

Hvis du ikke har en USB-pen, der er tilstrækkelig stor, eller du slet ikke har en, kan du brænde en CD eller en DVD. Vi har guides til to meget anvendelige programmer. Det drejer sig om:


John Stigers, 18. november 2017