Formål

HWMonitor holder øje med din PC’s overordnede “helbredstilstand”. Det kigger på de mest relevante parametre, og viser dig detaljerede informationer om dem. Overvågningen inkluderer blandt andet: temperaturer, spændinger og hastigheden på blæserne.

Hent og installer

Du henter programmet ved klik på knappen.

Klik på den grønne knap i toppen med teksten “Download Latest Version”. Filen hedder i skrivende stund (januar 2018) “hwmonitor_1.34.exe”. Klik på den.

Der kommer et Setup-vindue, der rummer den sti, hvor programmet vil lægge sig. Den ser typisk sådan ud: “C:Program FilesCPUIDHWMonitor”. Jeg retter altid til mit D-drev, så stien kommer til at hedde: “D:Program FilesCPUIDHWMonitor”. Til næste billede trykker du bare “Next”. Tag herefter stilling til, om du vil have en genvej på skrivebordet. Næste. Der kommer et billede, der hedder: “Ready to install”. Tryk “Install” hvis alt er, som det skal være.

Brug programmet

I løbet af ingen tid får du skærmbilledet “Completing CPUID HMWMonitor Setup Wizard”. Det betyder, at installationen er gået fint, og at programmet er klar til brug. Der er flueben i boksen “View hwm_readme.txt.” Lad det bare stå. Klik “Finish”.

Hos mig skete der herefter ingenting. Jeg gik i stedet ned i søgefeltet over startknappen og skrev “HWM” hvorefter programmet blev vist som “HWMonitor”. Klik på den.

Uden videre vises alle informationerne om din PC. Informationerne er meget fyldestgørende. Flere har påpeget, at specielt informationerne om temperaturer halter i “Speccy”, og at de skulle være bedre her.

Hvis du gerne vil gemme disse informationer, evt. fordi du vil stille spørgsmål i supportgruppen og gerne vil give supporterne et fyldestgørende grundlag at hjælpe udfra, klikker du på “File” oppe i venstre hjørne > Vælg “Save Monitoring Data”. Du kan også opnå dette ved bare at trykke CTRL+S.

Dette genererer en fil kaldet: “hwm_readme.txt”, hvor alle informationerne er gemt som en tekstfil. Med denne fil vil du nemt kunne kopiere de vigtigste informationer til supporterne.


Hanne B. Stegemüller & Michael Friis Pedersen, 20. januar 2017