Otte metoder til at løse problemet, når proceslinjen og startmenuen mangler

Har du en PC med Windows 10, og kan du ikke bruge startmenuen, og virker genstart ikke, er det muligt, at en af følgende otte metoder kan hjælpe:

Metode 1:

Microsoft har udgivet et lille fejlfindingsværktøj, som det kan være en god idé at starte med.

Linket dækker over fem forskellige muligheder, der eventuelt kan være til hjælp.

Metode 2:

Tryk ctrl+alt+del og vælg jobliste. Klik på “Filer” og vælg “Kør ny opgave”. Skriv “rstrui” (uden anførselstegn) og tryk enter, så starter Windows Systemgendannelse. Klik den frem fra proceslinjen, og gendan din PC til en dag, hvor du ved, det virkede. Du mister ikke data ved denne procedure.

Du kan også komme til systemgendannelsen ved at skrive”System” (uden anførselstegnene) nede i startknappen > Systembeskyttelse > Systemgendannelse.

Metode 3:

Højreklik på skrivebordet, og klik på Personlige indstillinger. Klik på Personlig tilpasning. Klik på start. Slå alt fra – dvs. at alle “knapperne” skal skydes mod venstre. Genstart og slå det – som du lige har slået fra – til igen, så bør det virke.

Metode 4:

Åbn en kommandoprompt med administratorrettigheder. Skriv “powershell” (uden anførselstegn) og tryk enter. Sæt denne kode ind og tryk enter:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}

Metode 5:

Installer Classic Shell, som giver dig en Windows 7-lignende startmenu.

Metode 6:

Afinstaller Dropbox.

Metode 7:

Opret en ny administratorkonto. Slet den gamle administratorkonto. Herefter burde det virke.

Metode 8:

Tryk ctrl+alt+del og vælg “jobliste”. Marker rækken “Windows Stifinder” og tryk “Genstart” nede i højre hjørne.


John Stigers, 15. juli 2017