Rensepakken


Formålet med rensepakken er at rense computerens styresystem for uønskede elementer.

Du skal bruge disse 3 programmer, så start med at installere Malwarebytes Antimalware.  Adwcleaner og Ccleaner skal blot køres.
CCleaner: https://www.ccleaner.com/ccleaner/builds (vælg Slim eller Portable version)
Malwarebytes: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou
AdwCleaner: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner


Ingen af de nævnte programmer er en erstatning for et decideret antivirusprogram, men Malwarebyte og Zemana Antimalware kan sagtens køre side om side med dit antivirusprogram, og dermed give et ekstra lag af beskyttelse.


1. Kør Ccleaner, men fjern først vingen ved Cookies og Gemte kodeord for at beholde disse i systemet. Lad programmet rydde op. Luk det ned når det er færdigt


2. Kør AdwCleaner som administrator (højreklik på adwcleaner.exe og vælg kør som administrator)
Klik på Scan. Når den er færdig, og hvis den finder noget, så klikker du på ”Rengør og reparation”, og vælger ”Rengør og genstart nu”. PC genstarter automatisk for at fuldføre renseprocessen. Når pc er genstartet har du mulighed for at se hvad der er fjernet, ved at klikke på ”Logfil”.
Bemærk at AdwCleaner altid skal køres manuelt.
Logfil: kig nederst i dokumentet


3. Start Malwarebytes og klik på scan nu. Nu vil programmet først tjekke efter opdateringer og dernæst scanne din pc. Når den er færdig, vil den, hvis den finder noget, vise en liste med filer der er sat i karantæne, så her klikker du på ”karantæne valgt”.
Hvis computeren beder om at blive genstartet, så genstart pc ved at vælge "Ja" i dialog boksen.
Logfil: kig nederst i dokumentet

Logfiler:
Du kan blive bedt om at sende indholdet af logfilen ind som en kommentar.
Her finder du logfilerne:

Malwarebytes:
Åben Malwarebytes – klik på ”Rapporter” – klik på nyeste ”Scanningsrapport” – klik på ”Vis rapport” – klik på ”Eksporter” og vælg ”Tekstfil (*txt)” giv den et sigende navn, og gem den et sted hvor du kan finde den igen.


AdwCleaner:
Åben Adwcleaner – klik på ”Logfiler” – klik på den nyeste log hvor filen hedder AdwCleaner[Cx].txt (x er et tal og jo højere tal, jo nyere logfil)

 

 

Udarbejdet af John Stigers
© 2018 Support pc og andet