Windows - Klip og skitse (Kræver Windows 10 version 1809 eller nyere)

Fra og med Windows 10 1809 har Microsoft introduceret en ny app kaldet "Klip og skitse", som på sigt erstatter det populære Klippeværktøj. Denne app tilbyder lignende funktionalitet, og lidt mere til og kan bruges til at tage skærmbilleder samt bruge en pen eller blyant til at tegne på et billede og efterfølgende dele.
I denne vejledning vil jeg vise hvordan du bruger Klip og skitse appen til at tage screenshots og hvordan du redigerer dem.

Tag et screenshot med Klip og skitse ved at klikke på knappen Ny øverst til venstre.
Dette vil minimere appen og vise dig nogle muligheder, hvor du kan vælge at bruge et rektangulært klip, frihånds klip eller fuldskærmsklip.


1. Vælg en af dem på nær fuldskærmsklip, og du kan nu vælge det område, du vil have et skærmbillede af.
2. Hold venstre tast på musen nede, mens du gør det. Når du er færdig, slip venstre tast på musen.
3. Det markerede område vises nu i Klip og skitse appen
4. Du kan her arbejde videre med billedet og redigere, eller kopiere med det samme og sætte ind der hvor det skal bruges. Uanset hvilken af delene du vælger, så kan du kopiere og sætte ind når billedet er som det skal være.
5. For at kopiere billedet klikker du på ikonet hvor den røde pil peger.

 

Når du har det udsnit af skærmbilledet du vil bruge, er der et sæt værktøjer du kan bruge. Bemærk, at når skærmbilledet er taget, kommer en pen frem til at skrive med. Du tegner ved at holde venstre tast på musen nede, mens du tegner med musen.

 

På midten har du værktøjerne: Touch-skrivning, Kuglepen, Blyant, Overstregningstusch, Viskelæder, Lineal/Vinkelmåler og Beskær

 

Ved at klikke på den nederste del af et af disse værktøjer (undtagen Touch-skrivning og Beskær) får du ekstra muligheder. Her kan du ændre farve og størrelse på kuglepennen. Når du klikker på Linjeværktøj, kan du skifte til vinkelmåler.

 

Start af Klip og skitse
Klip og skitse kan startes med Windows tasten+Shift+S
Alternativt kan du tildele printscreen tasten en genvej der starter programmet, ved at gå i Indstillinger - Øget tilgængelighed - Tastatur, og slå til under "Print Screen-genvej" 

 

 

 

 

 

Udarbejdet af John Stigers
© 2018 Support pc og andet