Formål:

Programmet kan afinstallere programmer. Det vil sige, at det er et alternativ til Revo Uninstaller.

 • Afinstalleringen er dybdegående.
 • Det får alle programrester med – inkl. værdierne i registreringsdatabasen.
 • Du kan selv vælge, om der skal oprettes et nyt gendannelsespunkt, inden der afinstalleres.
 • Programmet kan også afinstallere de typer af software, der ellers kræver, at man
  henter et program for at afinstallere.
 • Programmet indeholder mulighed for at fjerne relaterede elementer fra registreringsdatabasen.

Hent og installer

Hent programmet ved klik på knappen til højre.

 1. Tryk på ”Download Now”, hvilket åbner atter en ny side.
 2. På denne side går der lige et par sekunder, inden der sker noget. Det er vigtigt, at du ikke trykker på noget.
 3. Herefter kommer der en fil til dit skrivebord, eller hvor du plejer at anbringe dine hentede filer. Filen hedder ”iobituninstaller.exe”. Dobbeltklik på filen. Det er meget tænkeligt, at du midlertidig skal slå dit antivirusprogram fra, før du kan køre filen. De næste bokse afhænger af dit styresystem:
  • Windows 10: Der kommer en boks, hvor du skal vælge ”vil du tillade, at denne app laver ændringer på din enhed?” Her trykker du ja.
  • Windows 7: Der kommer en boks, hvor du skal vælge ”vil du tillade, at følgende program foretager ændringer på computeren?” Her trykker du ja.
 4. Så kommer installationsguiden frem. Her tjekker du, at der kun er flueben i “No thanks”, da du ellers får “AdvancedSystemCare” med i købet.
 5. Tryk Next
 6. Tryk nu på “Run now”. Programmet installeres nu på din PC.
 7. Du finder nu det ikon, der er lagt på dit skrivebord.
 8. Dette ikon før du musen hen på og højreklikker på  det. Herefter skal du du venstreklikke på “Egenskaber”.
 9. I det nye vindue vælger du fanen ”kompatibilitet”.
 10. I næste fane sætter du flueben i ”kør dette program som administrator”. Når det er gjort, trykker du først på ”Anvend” og derefter på ”ok”. Du slipper nu for at skulle vælge ”kør dette program som administrator” hver gang, du vil bruge programmet.

Brug programmet

Du er nu klar til at bruge programmet. Du åbner med det ikon, du lige har ændret egenskaber for.

Du skal ikke trykke på det, du ser nede i bunden i højre side.

Når du åbner programmet, er der flere menuer, du kan vælge mellem. Som standard vil du se følgende skærm:

På denne fane – “Alle programmer” som pilen peger på – kan du se de programmer, du har installeret på din PC. Du finder nu det program, du vil fjerne og sætter flueben ud for det.

Det er muligt at fjerne flere programmer på en gang ved at sætte flere flueben. Når du har valgt, hvad du vil afinstallere, trykker du på ”Afinstaller”.

Der kommer nu et vindue, hvor du har forskellige muligheder. Sæt flueben i ”opret gendannelsespunkt”. På den måde kan du altid vende tilbage til før det tidspunkt, hvor du fjernede programmet/programmerne.

Tryk på ”Afinstaller”. Du vil undervejs muligvis blive spurgt igen, om du ønsker at afinstallere; det siger du ja til.

Når programmet har afinstalleret det ønskede, kommer der et vindue op. I dette vindue kan du vælge “Grundig skanning”. programmet begynder at skanne efter rester af programmet, du lige har afinstalleret. Det kan godt tage lidt tid alt efter, hvor store de afinstallerede programmer er og alt efter, hvor mange du har haft valgt på en gang.

Du vil nu få et vindue op, hvor programmet spørger, om du vil fjerne de rester, der er fundet.

Du vil som udgangspunkt gerne fjerne det, da du jo lige har fjernet programmet, de tilhører. Her har du mulighed for “Makulér filer”. Vælger du denne mulighed, vil den ikke blot slette; den vil helt fjerne dem fra din harddisk.

Tryk på ”Slet”. Der kommer nu en advarsel om, om du vil slette. Det siger du ”Ok” til. Programmet går nu i gang med at slette. Dette kan tage lidt tid.

Når den ønskede funktion er udført, kommer der et nyt vindue op. Her kan du se, hvad der er foretaget. Der kan du vælge ”Luk”.

Du har nu fjernet programmet/programmerne og alle rester.

For de øvrige menuer er fremgangsmåden den samme. Jeg vil dog fraråde, at du bruger noget af det, der er ved menuen “Aktions-center”.

Til orientering: Programmet er meget grundig, så du skal altid se godt efter, om du virkelig ønsker det, du siger ja til. Hvis du laver et gendannelsespunkt, kan du dog altid komme tilbage til situationen, inden du slettede noget med programmet.


Michael Fris Pedersen og Hanne B. Stegemüller,  21. januar 2017