Formål
Denne guide er et trick, der snyder Windows 10, så du ikke skal installere alle dine programmer påny efter at have opdateret Windows 10.
At snyde Windows
For at snyde Windows skal du bruge programmet “Regedit”, som bruges til at skrive direkte i Windows’ registreringsdatabase. Registreringsdatabasen er Windows’ kerne med en masse nøgler.
 
Højreklik på startknappen nede i venstre hjørne. Tryk på kør og skriv “regedit” (uden anførselstegnene).
 
Start med at klikke på HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Nls > Language
 
Når du trykker på Language, kommer der en masse parametre i højre kolonne. Rul ned til slutningen af listen og find den nøgle, der hedder InstallLanguage. Dobbeltklik så du kan se, at der står et tal i feltet “Værdidata” – her 0406.
 
 
 
Denne liste viser, at det såkaldte “LCID HEX” (dvs. sprogkode) for Danmark er netop 0406 og for England 0809.
 
Eksempel: Hvis du har installeret en dansk Windows 10, er koden 0406. Hvis denne kode afviger fra en downloadet ISO-fil, vil du ikke kunne opgradere, men kun lave en ren installation og dermed miste alle dine programmer.
 
Langt de fleste ISO-filer er på fransk, engelsk eller amerikansk. Derfor skal du vælge landekoden for et af de tre sprog. Når den firecifrede LCID HEX-kode er indtastet i feltet “Værdidata, lukker du Regedit og genstarter PC’en.
 
Nu kan du indlæse ISO-filen, opdatere Windows 10 og bevare alle dine programmer.

Hvis du efter opdateringen ønsker et andet sprog, kan du indstille det her: Kontrolpanel\Alle elementer i Kontrolpanel\Sprog.


Carsten Carlsen, 14. oktober 2016