Panda Free antivirus

Formål

De to dominerende gratis antivirusprogrammer på markedet – Avast og AVG – yder fin beskyttelse, men inden for de seneste par år, er de også begyndt at være påtrængende.

De forstyrrer tit brugerne, med – ofte betalte – tilbud om funktioner, de fleste ikke har noget at bruge til.

Panda Free Antivirus yder mindst lige så god beskyttelse, men korrekt installeret, og med et par simple indstillinger, bemærker du det ikke, med mindre det rent faktisk stopper en trussel.

Hent og installer

Hent Panda Free Antivirus her.

Her er en lille film, der viser, hvordan man henter Panda.

Klik Download, sig nej tak til tilbuddet om at købe den fulde version. Tryk på den grå knap til venstre. Vent på at blive omdirigeret til Download.com, klik som vist herunder og gem filen på skrivebordet. Filen, du henter, hedder PANDAFREEAV.exe

Dobbeltklik på filen på skrivebordet, giv den tilladelse til at køre. Fjern alle flueben, der er tre. Sæt installationen i gang.

Hele forløbet kan ses her.

Brug programmet

Når installationen er overstået, starter du Panda, og bliver mødt af et tilbud, om at registrere programmet. Der er frit valg, men jeg registrerer altid, og har endnu ikke haft nogen ulemper. 

Når det er gjort, skal der lige ændres et par indstillinger, så Panda opfører sig ordentligt.

Først skal du slå nyheder fra. Panda vil gerne sælge dig Proudgaven af programmet, og det kan man ikke bebrejde dem, men hvis nyheder sættes til “Off”, vises tilbuddene ikke.

Dernæst kan du bede Panda om at spørge, inden den evt. fjerner en trussel. Der er frit valg, men jeg kan godt lide at følge lidt med. Det hele er vist herunder.

Nu kan du bare lukke vinduet, og læne dig tilbage. Panda lever som et lille ikon nede ved uret, og forstyrrer dig kun, hvis det finder noget farligt.

Ikonet er også indgangen til programmet. Vil du ændre noget, skal du blot højreklikke på det, og vælge hvad du vil.

Afsluttende

I starten fjernede jeg alle flueben. De to nederste skal væk, det er noget skrammel. Panda Safe Web kan man derimod godt argumentere for, men den medfører en irriterende, påtrængende værktøjslinje i browseren, og beskyttelsen klares langt mere elegant, og mindst lige så godt, ved at skifte DNS-server. 

Hvis du kombinerer Panda med Norton ConnectSafe, skulle du være på nogenlunde sikker grund. Men husk at sund fornuft altid er den bedste beskyttelse mod trusler udefra. 

Vil du have yderligere beskyttelse, må du til lommerne. Du kan enten føje et par betalte programmer til ovenstående eller investere i en fuld Internet Security pakke.


Reg Mos & Hanne B. Stegemüller, 4. marts 2017