Partition

Partition 1Hent filen

Guiden beskriver, hvordan du opretter en ny partition på din harddisk.

Start her. Linket fører til Partition Wizard. Programmet kan bruges med Windows XP, Vista, 7, 8.0, 8.1 og 10.

Gå til menupunktet “Products”. Klik på det øverste link, der fører til “Partition Wizard Free Edition”. Du kan også bare bruge sidstnævnte link. Klik på den grønne downloadknap.

Du får som resultat en fil, der hedder “pwfree91.exe.” Gem filen på skrivebordet, så den er let at finde.

Partition 2Dobbeltklik på filen. Klik “næste” et par gange. Du skal angive, hvor programmet skal gemmes. Stien kan fx se sådan ud: “d:\Program Files\MiniTool Partition Wizard Free 9.1”. Du kommer frem til dette skærmbillede. Klik på “Launch Application” for at starte programmet. Den røde pil viser vej.

Du kommer frem til skærmbilledet herunder:

Partition 3

Billedet viser de harddiske, du har på din PC. Jeg har fx fire diske.

Brug programmet

Vælg den disk, hvor du vil oprette en ny partition. Det skal selvfølgelig være en disk, hvor du har plads nok. Højreklik på disken og vælg menupunktet “Move/Resize”. Så får du dette billede:

Partition 4

Tryk OK, når du har besluttet, hvor stor den nye partition skal være. Herefter får du billedet herunder, hvor det grå område, som den røde pil peger på, er den plads, der er “frigivet” på harddisken.

Partition 6

Partition 7

 

Højreklik på den partition der ikke er lavet endnu. Vælg “Create”. Du får dette billede. Giv partitionen et navn (jeg har kaldt min “Test”). Lad de øvrige felter stå til standarden. Tryk OK. Læg mærke til at programmet automatisk tildeler det nye drev et bogstav (i mit tilfælde et J). Tryk OK.

På næste billede trykker du på “Apply” i øverste venstre hjørne.

Partition 8

 

Alle andre programmer skal være lukkede, og det drev, ændringen skal udføres på, må heller ikke være i brug.

Det nye drev er oprettet

Som det sidste skridt kommer programmet med en bekræftelse på, at det nye drev er oprettet. Du kan både se det i Partitition Wizard og fx i din stifinder.


Hanne B. Stegemüller, 31. juli 2016