Rensepakken

Pakken består af:

Opdater programmerne, når du har hentet dem via de fire links herunder. Afbryd internetforbindelsen og dit antivirusprogram, før du kører programmerne.

Læs denne guide FØR du begynder. Print den ud, så du er fri for at skulle finde den frem efter hver genstart.

Gør klar

Denne liste viser alle de programmer, du skal hente og installere, inden du kan begynde at rense din PC:

  1. Ccleaner
  2. Adwcleaner
  3. Junkware Removal Tool
  4. Malwarebytes

Kontroller at programmet, du henter, hedder nøjagtigt det samme, som vi skriver. Fx har Ccleaner en pendant, der hedder “CC cleaner”, og det er ikke det program, vi anbefaler.

Ccleaner
  1. CcleanerHent og installer Ccleaner her. og vælg dansk under installationen. Hvis du ikke er interesseret i
    Google Chrome, skal du aktivt vælge programmet fra under installationen.
  2. Lad programmet foretage en oprydning, hvor du først bestemmer, hvad du vil beholde. Anbefalingen herfra er at fjerne vingen ved cookies og ved “Gemte kodeord”.
AdwCleaner

3. Hent programmet her. Kør programmet ved at højreklikke og vælge ”Kør som Administrator” (Dette program skal køres manuelt, og er ikke en erstatning for et antivirusprogram!) I programmet trykker du på “Scan”. Din PC scannes nu, og når scanningen er slut, skal du trykke på ”Clean”.

Junkware Removal Tool

JRT4. Hent programmet her. Kør Junkware Removal Tool (JRT), men luk først alle åbne browsere og programmer og deaktiver dit antivirusprogram. Kør den hentede fil JRT.exe som administrator (højreklik på filen og vælg kør som administrator). Når du bliver bedt om det i kommandoprompten, så tryk på en tast. Det er vigtigt ikke at bruge PCen, mens scanningen kører.

Malwarebytes

5. Hent programmet her. Start Malwarebytes og lad programmet opdatere. Sker det ikke automatisk, skal du klikke på ”Update now” ved ”Database version”. Klik på”Scan nu” og lad programmet arbejde. Når programmet er færdigt (det tager lidt tid afhængig af, hvor meget du har på computeren). Derefter – Tryk på “Vis resultater”knappen efter scanningen – og herefter tryk på “Fjern det valgte”. Hvis du er i tvivl om noget vedrørende dette program, finder du en særskilt guide her.

Ccleaner og afrunding.

Det ikke en fejl, at Ccleaner står her to gange.

5. Start Ccleaner igen. Vælg punktet ”Værktøjer”, og vælg ”Systemgendannelse”. Slet alle punkter på nær det nyeste, som ikke kan slettes. Gennemgå desuden punktet ”Afinstaller programmer” og fjern programmer du ikke bruger eller ikke kender. Er du i tvivl, så spørg i dit indlæg i Facebookgruppen.

6. Bemærk at der ikke er vejledt i afinstallering af disse programmer, da ingen af dem kører, med mindre man selv sætter dem i gang. Derfor skal de blot blive på din pc!

7. Husk at du også finder os på Facebook. Hvis du er i tvivl om, om din PC er ren, kan du oprette en tråd og kopiere programmernes logfiler ind. Så ser vi på dem.

Logfilen fra AdwCleaner gemmes i 99 pct. af tilfældene her: C:\AdwCleaner med fx dette filnavn: AdwCleaner[S14].txt. S. Tallet er antallet af gange, du har kørt programmet. Du kan selvfølgelig også selv vælge at gemme filen et andet sted,
hvor du lettere kan finde den fx på skrivebordet.

Logfilen fra Junkware Removal Tool (JRT) ligger på skrivebordet med titlen JRT.txt

Om logfiler

Adwcleaner: Efter tryk på clean og genstart af pc: Et dokument åbner automatisk. Indholdet af dette dokument er loggen fra Adwcleaner. Indholdet må gerne kopieres ind som kommentar. Kommer du til at lukke log ved en fejl, ligger den her: C:\AdwCleaner og hedder C:\AdwCleaner[Cx].txt (x er et tal og højeste tal er nyeste log)

Junkware Removal Tool: Loggen åbner automatisk efter kørslen. Indholdet af dette dokument er loggen fra Junkware Removal Tool. Indholdet må gerne kopieres ind som kommentar. Kommer du til at lukke log ved en fejl, ligger den på skrivebordet og hedder JRT.exe

Malwarebytes: Kommer du til at lukke loggen ved en fejl, så start Malwarebytes og vælg rapporter. Vælg seneste scanningsrapport og klik på Vis rapport. Klik eksporter, vælg “Kopier til udklipsholder” og sæt så ind som kommentar i opslaget.


Hanne B. Stegemüller & René Rigensborg. 8. april 2016 John Stigers, 16. april 2017