Spybot Search & Destroy

Supplement til antivirus

Spybot Search & Destroy er i den gratis udgave et fint supplement til dit antivirusprogram. Derudover er programmet en blanding af “Malwarebytes” og “AdwCleaner”, som vi kender fra “Rensepakken“.

Hent programmet

Programmet kan hentes her. Det er gratis. Klik på den røde Download-knap. Dette åbner en exe-fil, spybotsd162.exe, som du skal gemme fx på skrivebordet, så den er let at finde.

Dobbeltklik på filen. Du får et vindue, hvor Windows spørger, om programmet må lave ændringer på din PC. Acceptér dette. Installationsguiden beder dig vælge sprog og foreslår automatisk dansk. Klik “OK”. Næste billede er et velkomstbillede, som du klikker “Næste til”. Det næste trin er at udpege installationsmappe; jeg vælger denne: “d:\Program Files (x86)\Spybot – Search & Destroy”. Klik “Næste”.

Herefter skal du vælge de komponenter, der skal installeres. Standarden er “Full installation”, og den skal du vælge. Det kan altid ændres senere. Klik “Næste” og klik “Næste” endnu en gang.

Spybot Search & Destroy 1
Ekstra opgaver der kan til- eller fravælges. Som standard er alle fire opgaver valgt

Herefter komme billedet til højre. Standarden er, at alle fire punkter er valgt. Bevar standarden. Klik “Næste”.

Installer

Du kommer til selve installationen. Klik “Installer”.

Næste trin er, at der som mulighed tre ud af syv, kommer et tilbud om en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen. Det er en god idé, Tryk derefter på knappen “Næste” til venstre i bunden. Du får nu tre muligheder:

  1. Læs gennemgangen
  2. Læs hjælpen
  3. Begynd at anvende programmet. Klik på denne knap. Nu er der kun dette billede på skærmen:
Det primære skærmbillede i programmet.
Det primære skærmbillede i programmet.
Gennemgang af de tre knapper:
  1. “Scan system”: Kontroller systemet for spyware og andre trusler.
  2. “Gendannelse”: Det er ikke gendannelse i Windows’ forstand (altså det som “Systemgendannelse” kan). Der er derimod tale om, at du kan gendanne, hvis du mener, at Spybot Search & Destroy har foretaget sig noget, du ikke ønsker.
  3. “Search for updates”. Programmet opfordrer til, at du opdaterer en gang om ugen.
Spybot Search & Destroy 4
Lande opdateringerne kan hentes fra

Klik på “Scan system”, som er den øverste knap, pilen peger på, på billedet ovenfor.

Når det er første scanning, vil du blive bedt om at opdatere først. Du bliver ledt til en liste over lande, du kan hente opdateringerne fra. Jeg valgte “Safer Networking #4 (Europe).

Herefter går scanningen i gang. Hos mig tog det ca. 30 minutter.

Resultatet var, at der var seks problemer. De opfordrer til, at du sætter dig ind i, hvad forkortelserne betyder. Problemerne løses ganske enkelt ved at klikke på “Afhjælp valgte problemer”, som pilen peger på på billedet herunder:

Resultatbilledet efter afhjælpning af problemerne.
Resultatbilledet efter afhjælpning af problemerne.

Hanne B. Stegemüller & Martin Østerberg, 26. august 2016