Forskellige metoder

Strømstyring kan udnyttes på mange måder. Her gennemgås de mest gængse.

  1. Du kommer i kontakt med Strømstyring ved at skrive dette ord i søgefeltet til højre for Windowsknappen.
  2. Du får billedet “Vælg eller tilpas en strømstyringsplan”.
  3. Sæt prik i “Balanceret”.
  4. Klik på “Skift indstillinger for plan”.
  5. Det bringer vinduet “Skift indstillinger for planen: Balanceret” frem.
  6. Her vælger du, hvornår der skal slukkes for skærmen, og hvornår computeren skal slumre.
  7. Klik herefter “Skift avancerede strømstyringsindstillinger” som pilen peger på. Det giver et lille nyt skærmbillede ved navn Strømstyring og hvor dropdownboksen viser “Balanceret [Aktiv]”.

Få harddisken til at slukke:

Øverst i det lille skærmbillede folder du “Harddisk” ud, så du kan angive antal minutter, inden harddisken slukker. Se billedet til venstre.

Få harddisken til at gå i dvale

Der er endvidere en mulighed for specifikt at vælge dvale. Vælg slumre og fold ud til du kommer til “Gå i dvale efter”, hvor du så kan angive antal minutter.

Guide til “Slumre”

Hvis du har problemer med at få PC’en til at slumre, kan du muligvis have glæde af den specifikke guide: “Slumre“.

Forskellen på “Slumre” og “Dvale:

Definitioner hentet hos Microsoft:

Slumre er en strømbesparende tilstand, der gør det muligt for computeren hurtigt at vende tilbage til normal driftstilstand, typisk inden for nogle sekunder, når du vil fortsætte med arbejdet. Når du sætter computeren i slumretilstand, så svarer det til at sætte en dvd-afspiller på pause: Computeren holder straks op med den aktivitet, den er i gang med, og er klar til at starte igen, når du vil genoptage arbejdet.

 Dvale er en strømbesparende tilstand, som primært er udviklet til bærbare computere. Mens slumretilstanden gemmer dit arbejde og dine indstillinger i hukommelsen og kun bruger lidt strøm, så gemmer dvaletilstanden åbne dokumenter og programmer på harddisken og slukker derefter computeren. Af alle strømbesparende tilstande i Windows bruger dvaletilstanden mindst strøm. Brug dvaletilstand på en bærbar computer, når du ved, at du ikke skal bruge den over længere tid, og du ikke har mulighed for at oplade batteriet i dette tidsrum.


Hanne B. Stegemüller, 16. august 2016